Numerical analysis of conjugate heat and mass transfer phenomena in food freezing using hydrofluidisation impingement method ; Analiza sprzężonego procesu transportu ciepła i masy podczas zamrażania żywności metodą hydrofluidyzacji uderzeniowej
Autor: Słowa kluczowe:hydrofluidyzacja ; badania numeryczne ; analiza numeryczna ; mrożenie żywności ; zamrażanie jedzenia ; zamrażanie zanurzeniowe ; metoda zanurzeniowa ; produkty spożywcze ; produkty żywnościowe ; przepływ płynów ; CFD (Computational Fluid Dynamics) ; przepływ ciepła ; transport masy ; transport ciepła ; hydrofluidyzacja uderzeniowa
Miejsce wydania: Data wydania: Współtwórca:Smołka, Jacek. Promotor ; Eikevik, Trygve Magne. Promotor ; Palacz, Michał. Promotor ; Alvarez, Graciela. Recenzent ; Erdogdu, Ferruh. Recenzent ; Verboven, Pieter. Recenzent
Uwagi: Typ zasobu:streszczenie rozprawy doktorskiej
Identyfikator zasobu:Katalog Biblioteki ; Baza Wiedzy PŚ
Język: Powiązania:Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki. Politechnika Śląska
Prawa:własność autora - umowa licencyjna PŚ
Dostęp: